SUBLIM JAZZ MED THOMAS FONNESBÆK & CLARICE ASSAD - Anexet ved Lundsgaard Gods

Der var rigtig mange mennesker, som var mødt op for at høre helt unikke jazztoner fra den brasiliansk/amerikanske sangerinde, pianist og komponist Clarice Assad og det danske jazzunikum, bassist og komponist Thomas Fonnesbæk. Tilsammen gav de en forrygende koncert i Anexet ved Lundsgaard Gods i Kerteminde, hvor de spillede originale kompositioner og en del fra den brasilianske sangskat.
Den brasilianskfødte Clarice Assad er mest kendt for sine brasilianske scat-performances, som kombinerer innovative vokalteknikker med pianospillet. Som performer optræder hun ofte med egne originale kompositioner eller hendes fortolkninger af populære brasilianske sange, samt jazzstandarder.Thomas Fonnesbæk har fået jazzen ind med modermælken og har spillet sammen med Niels Henning Ørsted Petersen, Benjamin Koppel, Lars Jansson, Caroline Henderson, Cæcilie Nordby og mange andre.
Om Clarice Assad & Thomas Fonnesbæk Allerede som 7-årig begyndte den nu 39 årige brasilianskfødte komponist, arrangør, pianist og vokalist at optræde professionelt, og 2009 blev hun nomineret til en Latin Grammy Award. Clarice Assad synger på både portugisisk, fransk, italiensk og engelsk men er mest kendt for sine brasilianske scat-performances. Hun optræder med egne originale kompositioner eller sine fortolkninger af populære brasilianske sange, samt jazzstandarder. Hun har optrådt bl.a. i Jazz at Lincoln Center i New York, Caramoor International Jazz Festival, Carnegie hall, The Metropolitan Museum of Art og Concertgebow i Amsterdam. Hendes kompositioner er desuden opført af alt fra klassiske orkestre til kammerensembler og solister. Clarice gæster Danmark i en måned fra 17. september til 12. oktober 2017, hvor hun vil spille sammen med en masse forskellige danske musikere, da hun er en del af Jazz Danmark ordningen ‘Artist in Residence’, som er under ‘DIVA’ (Danish International Visiting Artists Programme). Ordningen har som overordnede formål at udvikle den danske kunstscene gennem den dialog, der opstår, når udenlandske kunstnere møder det danske kunstmiljø. DIVA-programmet gør det muligt for kunst- og kulturinstitutioner, kommuner og andre professionelle aktører på området at invitere udenlandske kunstnere og kunstnergrupper til at opholde sig i Danmark i en længere periode – typisk af 1-3 måneders varighed. Det er Statens Kunstråd, der står for denne ordning. I de seneste år har JazzDanmark for eksempel fået musikerne Andrew D´Angelo, Bill Mchenry, Rakalam Bob Moses, Tyshawn Sorey og Aaron Parks til Danmark. Den præcis jævnaldrende danske jazzbassist, Thomas Fonnesbæk er én af dem, som Clarice har udvalgt at spille sammen med med, hvilket resulterer i en helt unik koncert med de to her på Anexet 23. september kl. 20.00. Thomas Fonnesbæk kommer fra Helsingør, og han blev i en ung alder introduceret til Jazzmusik af sin far, der ligeledes var lidenskabeligt forelsket i jazzen. Han studerede under den kendte fusons-jazzmusiker Niels Henning Ørsted Pedersen. Thomas er inspireret af navne som Miles Davis, Bill Evans, Chick Corea, Ray Brown og mange andre. Thomas er én af de få, der både spiller elektrisk og akustisk bas, og han har spillet både i Danmark og i resten af Europa med en masse forskellige musikere fra både Sverige, USA og Italien. Derudover har han undervist i sin hjemby, Helsingør og på det Rytmiske Konservatorium i København.