17. august – 14. oktober: Thomas Lindvig: Structuration Part III


Billedkunstneren Thomas Lindvig udstiller i Anexet v. Lundsgaard Gods.

“Structuration Part III”


17. august – 14. oktober 2018

torsdag-søndag: 12.00 – 16.00

Åben ferniserering d. 17. august kl 16.00 med mulighed for spisning i folkekøkken efterfølgende.


Udstillingen

Malerierne er lavet med udgangspunkt i fotografier af bl.a. flygtninge og forskellige skæbner rundt om i verdenen. Det er med andre ord nogle skæve og barske eksistentielle situationer, som Thomas Lindvig i udstillingen “Structuration Part III” sætter fokus på.

Malerierne produceres ved at elementer i de enkelte fotos omdannes til omrids som efterfølgendelaserskæres i akrylplader. Disse plader bruges som forme til at skabe de reliefagtige malerier som er lavet af akrylmaling på papir. Efter formene fjernes fra papiret, påføres yderligere maling via kanyler. Når malerierne er færdige indrammes de i håndlavede egetræsrammer for at understrege en sarthed ved værket.

Kunstneren

For billedkunstneren Thomas Lindvig er maleriet et uophørligt projekt. Hans værker er underfundige og mangetydige hybrider. De bringer forestillinger og historier til torvs, men skiller sig samtidig ud som minimalistiske objekter i et rum – objekter, der insisterer på deres fysiske tilstedeværelse, deres volumen og deres konkrete og taktile fremtoning.

Værkerne genereres i nogen grad af tilfældighedsprincipper, men vejen ad hvilken Thomas Lindvig når sit mål er langt fra tilfældig: Hans udtryk kræver en uhyre omstændelig, nøje struktureret arbejdsgang. Det er en tålmodighedsprøve med mange teknisk krævende løsninger. 

Nogle gange er værkerne undervejs i flere år, idet de påføres  uendelig mange lag, og malingen skal tørre, inden han kan påføre et nyt lag. Andre gange leger Lindvig med virkemidlerne, som i hans ’actionpaintings’, hvor malingen   ’detoneres’ i eksplosive udladninger vha. en særlig udløsningsmekanisme, som man kender fra filmproduktionen. Her er resultatet uforudsigeligt, og værket afspejler her tilfældets magt og livets kompleksitet.

Thomas Lindvig finder i kunsthistorien flere inspirationskilder – heriblandt den franske klassicistiske maler Nicolas Poussin, hvis intellektuelle kunstneriske klarhed kombineret med det poetiske og følelsesmæssige, til stadighed fascinerer ham. Fra nutiden nævner Lindvig navne som Marlene Dumas for hendes sitrende neurotiske maleri, men han har også fundet inspiration hos så forskellige kunstnere som Gerhard Richter og Bruce Nauman.

Thomas Lindvig er uddannet fra Goldsmiths College of Fine Art, Chelsea College of Fine Art og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, og har udstillet bredt i og uden for Danmark.

Vi glæder os til at præsentere dig for udstillingen af Thomas Lindvig i Anexet v. Lundsgaard Gods.