12. september: “Arlette – En historie vi aldrig må glemme” Filmvisning og foredrag


Arlette – en historie vi aldrig må glemme

Filmvisning og foredrag med instruktøren Thomas Kvist Christiansen.


Arlette Andersen, 93 år, er én af de sidste overlevende i verden fra nazisternes berygtede koncentrationslejr Auschwitz, som stadig kan fortælle sin historie. I 25 år har hun rejst rundt og holdt 426 foredrag, og har dermed fortalt sin historie til næsten 100.000 mennesker – primært unge på gymnasier og andre skoler.

I foråret 2015 stoppede Arlette Andersen sin foredragsaktivitet, og dokumentarfilmen, Arlette – en historie vi aldrig må glemme, er en dokumentation på denne mangeårige foredragsturne rundt i Danmark.

Dokumentarfilmen er bygget over ét af Arlette Andersens foredrag, hvor hun fortæller sin historie til et publikum i Trinitatis Kirke i Fredericia – fra opvæksten i Marais kvarteret Paris, over flugten og arrestationen i universitetsbyen Clermont Ferrand til deportation og fangenskab i Auschwitz samt dødsmarcher og hjemkomst.


Filmvisning + foredrag med instruktøren

12. september kl 19.00

Køb billet her


Dokumentarfilmen er produceret af Kvist Film i samarbejde med Kasper Fuglsang Photography på initiativ af journalist og fotograf Thomas Kvist Christiansen, Fredericia.Filmen er klippet og visuelt/grafisk præget af Peter Kvist Christiansen, har musik af komponist Knud Møller og rummer en række unikke tegninger produceret af tegner og illustrator Michael Stach.