Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

19. april 2020: Da Pink Floyd opdagede verden udenfor

19. april 2020 ~ 15:00 17:00

Placering: Anexet v. Lundsgaard Gods
Dato:
Søndag den 19. april 2020
Foredraget begynder:
kl. 15.00
Åbning:
Døren åbner kl. 14.00
Billetpris:
125,00 + billetgebyr


Koncertforedrag af Thomas Ulrik Larsen om Pink Floyd

Pink Floyd debuterede i flowerpower-året 1967, og en lovende karriere ventede de legesyge Cambridge-drenge. Gruppens ledestjerne og sangskriver, Syd Barrett, brændte hurtigt ud på grund af stofmisbrug og musikbranchens evige krav om hits. Men bandet overlevede til alles overraskelse tabet af både frontfigur og ildsjæl.

De følgende år var pakket med eksperimenter og forsøg på at genfinde melodien. Først da Pink Floyd i 1970 sagde farvel til psykedelia og stileksperimenter og begyndte at skrive sange med mennesker og deres relationer og følelser som tema, trådte kvartetten, og især den nye kaptajn, Roger Waters, i karakter.

Fra sangen “If” (Atom Heart Mother, 1970) frem til “Two Suns in the Sunset” (The Final Cut, 1983) følger vi Pink Floyds færden i den virkelige verden. Thomas spiller intime soloudgaver af sangene ”If”, ”Set the Controls”, ”Echoes”, “Free Four”, “Breathe”, “Brain Damage”, “Welcome To The Machine”, “Nobody Home” og “Two Suns In The Sunset”.

I sidste ende har Pink Floyd alle dage været et psykedelisk band. For ordet ”psykedelisk” betyder slet og ret, at sindet og følelserne kommer til syne.

Thomas Ulrik Larsen er – ud over foredragsholder – sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist. Hans artikler har kunnet læses i blandt andet Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Thomas Ulrik Larsen sad i ekspertstolen i Gomorgen Danmark, da Pink Floyds mastermind, Roger Waters, optrådte i Parken i 2011. Thomas var også medvært på DR P6 Beat i heldagsudsendelsen, ”P6 Beat elsker Pink Floyd” i november 2014.

Hans musikalske solo-alias, Lysår, har udgivet tre album. Det seneste, ”Teknisk knockout”, fra 2015 blev af mange anmeldere fremhævet som et af årets bedste dansksprogede album.

Pink Floyds musik er ikke noget nyt for Thomas Ulrik Larsen. Han har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester og musiker i, hvad der på det tidspunkt var det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa. Thomas Ulrik Larsen har været musikalsk leder på over 200 koncerter med Pink Floyds musik.

125,00 kr.