20. MARTS: GRATIS FOREDRAG OM JORDENS OG LIVETS UDVIKLING

Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling ved at udnytte energien i Solens lys og overtage kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning og reguleret klimaet.

‘Jordens og livets udvikling’ afholdes d. 20 marts kl. 19-21 ved professor i geologi Minik Rosing fra Københavns Universitet. Det bliver muligt at stille spørgsmål til forelæseren under foredraget ved at sende en sms eller et tweet.

Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet og kan nydes helt gratis på stort lærred i Anexet ved Lundsgaard Gods i Kerteminde. Livestreamingen starter kl. 19.00, så det er en god ide at komme senest 18.45.

Det vil være muligt at købe kaffe og kage i pausen i Café Agnes H.

Se det fulde program for forårets 8 livestreaminger af foredrag fra Aarhus Universitet her: http://anexet.dk/s/program-til-livestreaminger-i-forarssemesteret-se-datoer-her/

Om foredraget:
Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år. Jordens udvikling har sat rammerne for livets udvikling, men de levende organismer har også påvirket Jordens geologiske udvikling.

Siden de levende organismer udviklede evnen til at udnytte energien i Solens lys, har livet overtaget kontrollen med atmosfærens og oceanernes sammensætning, reguleret klimaet, og måske endda haft en afgørende indflydelse på selve den faste Jords kemiske udvikling. Vi vil prøve at se på om livet i virkeligheden er den dominerende geologiske kraft på Jorden.

I foredraget vil du også blive præsenteret for en ny idé: at eksportere grønlandsk mudder til troperne. Minik Rosing og hans kolleger er ved at undersøge om man samtidig kan skabe et nyt, bæredygtigt erhverv i Grønland og revitalisere de forarmede landbrugsjorde i Troperne, og dermed skabe økonomisk vækst i fattige tropiske og subtropiske områder.

Hvorfor livestreaming?
Foredragene livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken i Aarhus. Der livestreames til mere end 100 større og mindre byer, hvor borgere samles for at opleve dem.

Aarhus Universitet vil gerne støtte lokalsamfundene, og der er steder i landet, hvorfra det ikke er praktisk muligt at rejse til Aarhus. En del kørsel på landevejene kan også undgås med de fordele det har for at reducere transporttid og miljøbelastning. Og helt overordnet: universitetet vil gerne tilbyde så mange borgere som muligt at få indsigt i hvad der forskes i på universitetet.